NDS - Nordic Drilling System
NDS - Nordic Drilling System

Exempel

Vi har i två olika omgångar på uppdrag av Gävle Energi genomfört byte av gatubelysningen och elkablarna mellan lyktstolparna i Esplanaden i Gävle. För att skona de över 100 år gamla almarna och dess rotsystem valdes styrd horisontell borrning som möjliggjorde att kablarna lades under rotsystemet med mycket gott resultat.

» Läs mer om uppdraget för Gävle Energi här!

Schaktfria metoder kan med fördel användas vid en rad olika typer av arbeten där en smidig och kostnadseffektiv metod är att föredra. Följande är ett axplock som exempel på uppdrag som vi utfört.

2003 borrade vi på uppdrag av AKELA 300 meter under Ljusnan strax utanför Ljusdal. Åtta stycken 40 millimetersslangar lades på plats med bredbandskabel.

I Västerås gjorde vi en installation under stadens mest trafikerade gata. Vi utgick från ett parkeringshus och borrade oss in under ett annat hus till källaren där bredbandet skulle anslutas.

Då Ericsson i Gävle byggde nytt huvudkontor skedde ett misstag och man glömde förlägga slangarna till bredbandet. Med hjälp av styrd horisontell borrning kom bredbandet på plats under huskroppen och in till mitten av fastigheten.

I Sollefteå har vi dragit 1300 meter vattenledning med hjälp av styrd horisontell borrning.

Följ oss påFacebookInstagram

Hemsida utvecklad av Precis Reklam & Dreamscape i YodoInformation om cookies